Van buiten lijkt Gastrovino Verleiding een klein, knus winkeltje. Eenmaal binnen blijkt het juist groot, met ontelbaar veel lekkernijen. Marianne en haar team heten je van harte welkom in deze winkel mét lunchroom.
In
2006, het openingsjaar van de zaak, was Verleiding een vernieuwend concept in
de regio. Een plek waar zoveel delicatessen te vinden waren, dat zag je nog
niet. Nog steeds krijgt het team verraste blikken van nieuwe klanten en zelfs
klanten uit grotere steden geven aan dat ze bij hen in de buurt niet zoiets
kunnen vinden. Er zijn wijnen, vers gebrande noten, handgebakken chips,
authentieke vleeswaren, koudgeperste oliën en Belgische chocoladeproducten. Maar
ook: brood en banket.
Lekkerste
brood van Nederland
Nog
steeds bakt Bussing Brood – de bakkerij die eerst in het pand huisde –
dagelijks vers brood en banket. Maar dan nu voor Gastrovino Verleiding. Het
Brustiekbrood – verkozen tot lekkerste brood van Nederland – en de tompoezen
gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. En dan is er nog de lunchroom,
die vaak ‘de huiskamer van Numansdorp’ wordt genoemd. Een plek waar iedereen
zich thuis voelt, of je nu uitgebreid komt lunchen of zin hebt in koffie met
een kletspraatje.
High
Wine
Een
kijkje in de wijnkasten van Gastrovino Verleiding is voor wijnliefhebbers als een
bezoek aan een snoepwinkel. Er zijn wijnen uit alle hoeken van de wereld, van
Italië, Duitsland en Frankrijk tot Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Nederland.
Vier keer per jaar organiseren Marianne en haar team een proeverij voor gasten.
Daarnaast kun je er altijd terecht voor een High Wine. Je krijgt dan allerlei
Italiaanse hapjes voorgeschoteld en – uiteraard – wijnen. Vier verschillende,
die je kiest door eerst te proeven. ‘Dan kun je zelf bepalen welke wijnen je
wil drinken,’ aldus Marianne.
Verse
koekjes in glazen potten
Gastrovino
Verleiding mag dan een grote zaak zijn, binnen voelt het als dat knusse
winkeltje dat je van buiten dacht te zien. Dat komt deels door de gezellige
inrichting, met verse koekjes in glazen potten, streekproducten in houten
kasten en een open haard in het horecagedeelte. Maar die fijne sfeer wordt vooral
gecreëerd door Marianne en haar team. ‘Iedereen heeft hart voor de zaak en
daardoor werken we geweldig samen. Ik ben onwijs trots op mijn team.’ Eén ding
is zeker, bij Gastrovino Verleiding is de verleiding moeilijk te weerstaan.