BUBBELS | De beste bubbels buiten de Champagne

De feestdagen zijn in aantocht, en wat is nu feestelijker dan het knallen van een fles bubbels? Maar laten we deze keer de traditionele paden verlaten en de schijnwerpers richten op alternatieve bubbels, ver weg van de overbekende Champagne. Bij aankoop van 2 flessen krijg je bovendien een limited edition Gastrovino Champagnestopper cadeau*, handig voor het bewaren van je favoriete sprankelende drankjes in de koelkast.

Laten we eens kijken naar enkele intrigerende keuzes die je kunnen verrassen:

🍇 Emrich Schönleber Riesling Sekt

Emrich Schönleber Riesling Sekt is een verrukkelijke mousserende wijn, gemaakt van de fijne Riesling-druif die gedijt op een top terroir. Verwacht een garantie van mineraliteit, subtiele fruitaroma's en verfrissende zuren. In de stijl van Deutscher Sekt QbA, wordt deze wijn op dezelfde manier geproduceerd als Champagne, met een tweede gisting op de fles - wat de Duitsers 'Klassische FlaschengÀhrung' noemen.

De wijn betovert met heerlijke aroma's van versgeplukte appels, limoen en kruisbessen. Een fijne mineraliteit, een levendige mousse en een spatzuivere finale maken deze Riesling Sekt tot een onweerstaanbare keuze. Geniet van de Duitse vakmanschap in elke slok, waar de bruisende expressie van de Riesling-druif tot zijn recht komt.


🍇 ChĂąteau Martinolles CrĂ©mant Brut

Chùteau Martinolles Crémant Brut is een complexe en verleidelijke wijn met intense tonen van brioche, boter en kruiden. De overvloedige fruitigheid komt tot uiting in hints van citrus, exotisch fruit en kweepeer. Deze crémant verwent de smaakpapillen met een vol en rond karakter, terwijl de lange finale en de heerlijke mousse de ervaring compleet maken.

🍇 Dal Cero CuvĂ©e Augusto Sparkling

Dal Cero Cuvée Augusto Sparkling is een Italiaanse verrassing met een intense goudgele kleur en fijne bubbels. De geur is subtiel complex, met tonen van bloemen, korstdeeg, vanille, wit fruit en kruiden. Na een mooi verblijf in de kelders heeft de smaak zich ontwikkeld, waarbij het hout mooi versmelt met het fruit. Een indrukwekkende wijn met een langdurige afdronk. Een subtiele en verfijnde keuze voor wie op zoek is naar iets speciaals.

🍇 Longridge Blanc de Blanc Brut

Voor de liefhebbers van sprankelende verrassingen introduceert Longridge Blanc de Blanc Brut een Zuid-Afrikaans meesterwerk dat verder gaat dan de traditionele bubbels. Deze 'vonkelwyn', gemaakt van Chardonnay en Chenin Blanc, onthult een sappige en frisse beleving, doordrenkt met subtiele hints van citrusblad, geroosterde amandel en gekarameliseerde groene appel.

đŸ» Baladin Metodo Classico

Voor de avontuurlijke fijnproevers biedt Baladin Metodo Classico een gedurfd alternatief voor traditionele bubbels. Met een lichte, amberkleurige tint en een witte schuimkraag, verleidt deze Italiaanse creatie met aroma's van honing, leer, hout en subtiele rokerige tonen.

🌿 Acala Sparkling Tea

Gastronomische Sprankelende Thee – ACALA is dĂ© alcoholvrije traktatie voor de feestdagen! Spritz? Absoluut! In deze kombucha-achtige Sprankelende Thee proef je de smaken van bloedsinaasappel, grapefruit, rode bessen en subtiele kruidige tonen. Serveer het bijvoorbeeld in een wijnglas met ijsblokjes en een schijfje bloedsinaasappel voor de perfect-serve!


*actie geldig t/m 24 december 2023, bij geselecteerde Gastrovino winkels


Al het nieuws