Stompetoren Kaas


Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor beloont Stompetoren de boeren graag met een speciale premie.

Kaasmakers

Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

Als de kazen circa twee weken oud zijn worden deze naar het speciale Stompetoren kaaspakhuis in Kerkdriel gebracht. Hier kunnen de kazen in alle rust verder doorrijpen. Het klimaat waarin de kazen rijpen is van groot belang voor de ontwikkeling van de smaak. In het Stompetoren kaaspakhuis rijpen de kazen op relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Dit rijpingsklimaat is te vergelijken met de zuivere lucht hoog in de bergen.

In dit unieke klimaat ontstaat een kaas met een zeer volle smaak, meer smeuïgheid en een dun korstje. Verder kenmerkt Stompetoren kaas zich door een laag zoutgehalte. Niet voor niets zijn de Stompetoren kazen al meermalen genomineerd en in de prijzen gevallen!

De smaken van Stompetoren

Jong t/m belegen: Heerlijke romige kaas met een volle smaak. Geschikt voor de op de boterham, maar ook lekker als blokje of in gerechten.

Extra belegen en oud: Kaas van 7 maanden tot 1 jaar oud, met een romig pikante smaak. De oude kaas heeft mooie witte kristalletjes.

Stompetoren Grand Cru: Het topstuk uit de collectie, maar liefst 18 maanden gerijpt en toch nog snijdbaar. Voor de liefhebbers van oude kaas onweerstaanbaar lekker.

Stompetoren Komijnekaas: Dezelfde volle romige smaak, aangevuld met komijn. Beschikbaar van jong t/m oud.

Stompetoren Light kaas: Voor degenen die minder vet & minder zout willen of moeten eten is dit een zeer smakelijk alternatief. Door de speciale bereiding hebben deze kazen een eigen smaak en is deze kaas toch smeuïg. Tevens is er Stompetoren Light kaas met komijn of kruiden. Voor degene die nog minder zoute kaas willen is er Stompetoren minder zout in de leeftijd jong belegen.

Stompetoren Kaaskoekjes: Heerlijke kaaskoekjes met Stompetoren Grand Cru 18 maanden natuurgerijpt kaas!!


Alle delicatessen