Zuleta Manzanilla Goya 1/2

Availability: In stock

Excl. Tax: 6,57 Incl. BTW: 7,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Een kenmerkende en indringende geur van geroosterde amandelen, citroenschil en kamille. De smaak is doortastend en strakdroog doch zacht met een indringende smaak van de flor-lagering met een ziltige achtergrond.

Delgado Zuleta is één van de alleroudste (sinds 1719) en meest toonaangevende huizen in het gebied van Jerez de la Frontera. Het paradepaardje van deze bodega is 'La Goya', een enorm elegante en verfijnde' Manzanilla', die maar liefst 85% van de productie uitmaakt. De naam 'La Goya' bestaat sinds 1918. De toenmalige eigenaar kreeg toestemming van de wereldberoemde flamencodanseres Aurora Jauffre om haar artiestennaam te gebruiken. Sherry floreerde in die tijd volop en Delgada Zuleta werd leverancier van het Spaanse hof.

Bijkomende informatie

Alcohol 15%
Land Spanje
Regio Jerez
Sluiting schroefdop
Inhoud 375ml
Druif Palomino Fino
Bewaarpotentie Tot 2 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs tapasgerechten, schaal- en schelpdieren, vette vissoorten

Zeg in San Lucar de Barrameda absoluut geen sherry tegen deze fantastische beendroge begeleider van vis en schelpdieren, met haring een absoluut hoogtepunt.

Martin, Waaijenborg Versspecialiteiten in Cappelle ad IJssel

Podium onder de Dom wint Copa Jerez 2017

Chef Leon Mazairac en sommelier Goos van den Berg van het Utrechtse restaurant Podium onder de Dom hebben gisteren de zevende editie van de Copa Jerez gewonnen.

Tijdens deze tweejaarlijkse internationale competitie tonen chefs en sommeliers niet alleen de enorme verscheidendheid van vinos de Jerez aan, maar vooral ook hun uitstekende inzetbaarheid als begeleider van zowel voor-, hoofd- als nagerechten. Naast de hoofdprijs won Leon Mazairac ook nog eens de prijs voor Beste Chef.

Bodegas Delgado Zuleta uit Sanlúcar de Barrameda en wij als agent van deze bodega zijn bijzonder trots dat het Nederlandse duo de Manzanilla ‘La Goya’ verkoos als beste begeleider van hun voorgerecht. Dit was een op twee verschillende manieren bereide Zeeuwse oester: In de schelp, langzaam gegaard in Ibericovet en op het bord met bliksardine en een royale van ganzenlever, madame Jeanette en amandel velouté. In totaal gebruikten maar liefst drie van de zeven finalisten een van de vinos de Jerez van Delgado Zuleta.

Het is de tweede keer dat een Nederlands team deze felbegeerde prijs in de wacht sleept. Jarno Eggen en Cindy Borger van Restaurant De Lindenhof wonnen in 2009 de derde editie, destijds met een Moscatel van Delgado Zuleta als begeleider van het nagerecht.

Daarmee is Nederland het enige land naast het Verenigd Koninkrijk dat er in is geslaagd meer dan eens de Copa Jerez te winnen.
Het laat niet alleen zien dat culinair Nederland internationaal steeds beter op de kaart staat, maar ook dat sherry het imago van stoffige huisvrouwendrankje van zich af heeft weten te schudden en steeds meer ontdekt wordt als veelzijdige begeleider van spijzen.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Zuleta Manzanilla Goya 1/2.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken