Vini Vici Sparkling White

Availability: In stock

Excl. Tax: 6,56 Incl. BTW: 6,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De frisse, fruitige aroma's van appel en citrusvruchten verrijken deze sparkling met een aantrekkelijk verfrissend karakter. De fijne, fruitige mouse geeft deze sparkling een verkwikkende zure inhoud en fruitigheid.Een fijne zachte mouse en fris van smaak. Een genot om bij de maaltijd of als aperitief te drinken.

Vini Vici heeft inmiddels zijn sporen verdiend in Nederland het is het paradepaardje van "sektkellerei" Schloss Wachenheim AG, toonaangevende producten van alcohol houdende en alcoholvrije wijnen in Nederland, die door velen op verschillende momenten gedronken wordt.

Na het normale vergistings proces van de druiven wordt het ge- dealcoholiceerd. De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met de alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken. Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Dit wordt in totaal 4 keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% en van 3% <0%.Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zo veel mogelijk behouden zonder de alcohol.

Alcoholvrije wijn mag alcoholvrij heten tot 0,5% alcohol. Vini Vici valt hier ruimschoots binnen met 0,02% alcohol.Daardoor wordt vaak omschreven als "sporen van alcohol". Dat is te vergelijken met het natuurlijke alcoholpercentage in overrijp fruit of verse sappen.

Bijkomende informatie

Alcohol minder 0,05%
Land Duitsland
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chardonnay, Muscadet, Semillon
Bewaarpotentie Zie tht op de achterkant van de fles
Wijn & Spijs Heerlijk bij een maaltijd of als aperitief

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Vini Vici Sparkling White.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken