Mâcon-Villages Rencontre

Availability: In stock

Excl. Tax: 14,01 Incl. BTW: 16,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Rijke intensieve aroma’s van rijp wit fruit (peer) en tropisch fruit (perzik) met citrus tonen. Mineralige toon in de smaak doet vol aan, is spatzuiver met een zachte toets van toast. Een volmaakte parel uit de Maconnais.

Na jaren werkzaam te zijn geweest als keldermeester bij een groot wijndomein in de Maconnais besloot Richard voor zichzelf te beginnen Samen met jeugdvriend François Macarez startte zij het domein Luzy-Macarez in 2015 en bewerken 3,5 ha wijngaarden in eigen beheer. Met bevriende druiventelers in de nabije omgeving zijn langdurige contracten afgesloten om zodoende de kwaliteit te waarborgen. De wijnen hebben een frisse uitstraling dankzij het vakmanschap van beide heren. Rencontre is de eerste kennismaking met een serie wijnen uit de Mâcon van deze nieuwe wijnmakers.

AOC Mâcon-Villages is een appellatie midden in de Maconnais. De wijnen zijn afkomstig uit één van de 43 dorpen die in aanmerking komen. De benaming mag alleen gebruikt worden voor witte wijnen die in bepaalde geselecteerde gemeentes worden geproduceerd.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13,5%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chardonnay
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs zeefruit, sushi, salades, gegrilde vis (zalm, zeebaars)

Rencontre (=ontmoeting): Gezond fruit afkomstig van het beste terroir kwam het vakmanschap tegen van Richard Luzy en Francois Macarez. Beter kun je niet ontmoeten....

Toine, van Toine Fassaert in Terneuzen

Harold Hamersma over Les Vins Luzy-Macarez Recontre 8,5

Droomjaar voor witte Bourgogne. Roomjaar voor Rencontre, de Villages van de twee jeugdvrienden Richard Luzy en François Macarez. Licht tropische vulling, zacht crèmend, opfrissend richting de finale, uitkijkend naar kip met morilles. Een heerlijke ontmoeting met Rencontre in het vooruitzicht.

Harold Hamersma over Les Vins Luzy-Macarez Recontre 8+

Waar 2014 een droomjaar was voor witte Bourgogne, deed 2015 opeens lelijk. Vroege hitte. Late hagel. Gelukkig heeft de 2015 van Luzy en Macarez er niet te erg onder geleden. Iets minder zuren misschien, maar verder nog steeds op streek. Koeler bij de hand houden, en niet te lang in het glas laten zitten.

Perswijn over Macon-Villages rencontre 2015 14,5 pnt

In de geur krachtig, getoast hout, citrusschil.
De smaak is vol, krachtig, mild zuur, butterscotsch.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Mâcon-Villages Rencontre.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken