Comte de Morlières Chardonnay

Availability: In stock

Excl. Tax: 6,57 Incl. BTW: 7,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De geur is uitermate charmant met heerlijke tonen van vanille, exotische vruchten en een vleugje boter. Zeer smaakvolle en ronde wijn met een aangename vettigheid maar zeker niet log. De afdronk is verrassend lang, lichtkruidig met een terugkomende houttoets. Een lekkere sappige wijn zonder storende factoren die vooral lekker doordrinkt.

De wijn wordt geproduceerd door Les Vignerons du Narbonnais in Ouveillan, nabij de stad Narbonne. Een coöperatie dat is opgericht in 1936 en bestaat uit 330 wijnboeren die gezamenlijk ruim1500ha aan wijngaarden bewerken. Niet alleen het ideale mediterraanse klimaat doet hier zijn werk, eveneens de aanzienlijke investeringen en de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat deze wijnbouwers uit Narbonne het maximum uit hun terroir halen.
Languedoc-Roussillon is niet alleen het grootste wijngebied van Frankrijk maar met een oppervlakte 300,00ha ook het grootste van de wereld. Met een lappendeken aan bodemtypen en getekend door fraaie gebergten en de Middellandse Zee lijkt het gebied op een schitterend en veelkleurig juweel waar een schat aan verschillende interessante wijntypen worden geproduceerd.

Bijkomende informatie

Jaargang 2019
Alcohol 13,5%
Land Frankrijk
Regio Zuid-Frankrijk
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chardonnay
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs gegrilde vis, gevogelte, sushi

Sappige chardonnay met genoeg hout, bijna een Bourgogne

Peter, van La France in Baarn

Hubrecht Duijker over Comte de Morlières Chardonnay

Een Zuid-Franse coöperatie die dankzij zijn wijnen van zich doet spreken, is Les Vignerons du Narbonnais. Waarbij 330 boeren zijn aangesloten die samen meer dan 1500 hectare wijngrond bezitten. Een van hun aardigste recente creaties is de Chardonnay Les Grands Bois 2016 van de merklijn Comte de Morlières. Kennelijk heeft de behoorlijk volle en tegelijk vriendelijk frisse wijn houtcontact gehad, gezien zijn notige roosteraroma’s die het bescheiden citrusfruit aangenaam vergezellen. Prijs €7,95 bij www.gastrovino.nl.

Winelife over Comte de Morlières

Goede cadeaufles. Oogst niet alleen fraai, smaakt ook fraai. Perzik, gele appeltjes en subtiele invloeden van hout. Fijn sappig, lekker mondgevoel. Lunchwijn bij uitstek: visje, quiche of pasta met groentes en roomsaus.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Comte de Morlières Chardonnay.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken