Weingut Bründlmayer

Over Weingut Bründlmayer

Onze rijkdom zijn de wijngaarden

Het Oostenrijkse Weingut Bründlmayer, gelegen in wijngebied Kamptal zo’n 70km ten westen van Wenen, behoort tot de top 10 op het gebied van witte wijn in Oostenrijk. Het is een familiebedrijf, Willi Bründlmayer heeft het in 1980 van zijn ouders overgenomen. Van hen heeft hij de liefde en respect voor de natuur geërfd. Hij hecht veel waarde aan het natuurlijk evenwicht in zijn wijngaarden en gebruikt dus geen chemische middelen.

Wijngaarden

De wijngaarden, met als belangrijkste druivensoort de grüner veltliner, worden uitsluitend met organische middelen bemest (zoals kompost van plantenafval). Ze liggen voornamelijk op terrassen en glooiende hellingen aan de oevers van het riviertje de Kamp, vlakbij de monding in de Donau. Beschermd tegen de koude noordwestenwind, overdag de warmte van de zon op de steenbodem en ’s nachts de afkoeling door de frisse boslucht.

Wijnmaker

Willi Bründlmayer streeft geen “high-tech” wijnen na, al heeft hij een zeer moderne wijnkelder. Het terroir speelt een belangrijke rol in zijn wijnen.