Wakefield

Wijnhuis info Wakefield

Wijn uit Clare Valley

Dit familiewijnhuis startte in 1969 met een droom van vader Bill Taylor en zijn twee zoons. Een droom van wijnmaken op het niveau van de beroemde Chateau Mouton Rothschild uit Bordeaux. Ze vonden de perfecte wijngaarden in Clare Valley en wonnen met hun eerste vintage wijn meteen een prestigieuze prijs in Australië. Het maken van goede wijnen draait bij de Taylors allemaal om familie, de wijnen zijn krachtig en toch elegant. Voor Europa hebben ze besloten de naam Wakefield te voeren in plaats van Taylors.

Wijngaarden

Respect voor het fruit is de filosofie van Wakefield: de beste wijnen zijn gemaakt met de grootste toewijding en zorg. De wijngaarden van Wakefield kennen een klimaat met warme dagen en koude nachten. Clare Valley is uniek met zijn verschillende subzones waardoor er zowel verfijnde aromatische Rieslings, als ook rijke en krachtige Shiraz en Cabernet Sauvignon gemaakt kunnen worden.

Wijnmaker

Adam Eggins was Australië’s wijnmaker van het jaar 2006, en opnieuw finalist in 2007 en 2010. Zijn Wakefield wijnen zijn gemaakt met de hoogste kwaliteit en ongeëvenaarde finesse en winnen prijzen over de hele wereld.