Territorio

Wijnhuis info Territorio

Wijn van grote hoogte

In de mooiste provincie van Argentinië, Salta, met de hoogst gelegen wijngaarden ter wereld vinden we Bodegas Amalaya. Hier worden de Territorio wijnen gemaakt die een icoon zijn naast de Ponchos, de gauchos, empanadas en de beroemde trein naar de wolken. Een eerbetoon aan Salta’s identiteit en cultureel erfgoed, de regionale keuken, het prachtige en unieke landschap en de warme mensen. De Zwitserse Hess Family kocht deze Bodega in 2010 waar nu jonge, diep gekleurde en sterk geurende Territorio wijnen worden gemaakt.

Wijngaarden

De wijngaarden liggen in Calchaquí Valley in het Noordwesten van Argentinië, op 1700 meter boven zeeniveau. Een droog klimaat met grote dag- en nachttemperatuurverschillen zorgt voor sterke druiven: torrontés, malbec en cabernet sauvignon.

Wijnmaker

Francisco “Paco”Puga komt uit een familie van wijnmakers en leerde al op jonge leeftijd hoe het beste van de regio uit de druif te halen. Zijn wijnen zijn sterk geconcentreerd met een stevige structuur en zoete ronde tannines, die het terroir van Salta eer aan doen.