Antinori

Algemene informatie Marchesi Antinori

Toscaanse wijntempel

Marchesi Antinori is het 3e meest bekende wijnhuis ter wereld. Italiaans, 26 generaties en 600 jaar ervaring, een familie van adel met echte markiezen, dit alles maakt het tot een imposant wijnbedrijf. In het hart van de Chianti Classico regio in Toscane heeft de huidige eigenaar en markies Piero Aninori een nieuwe winery gebouwd. De familie bezit verder wijnestates in binnen- en buitenland. Marchesi Antinori is wereldwijd befaamd om z’n wijnen en vooruitstrevendheid en is ondanks een volle prijzenkast altijd op zoek naar nog hogere kwaliteit.

Wijngaarden

In de Antinori wijngaarden vind je uiteraard veel lokale druivenrassen als sangiovese en trebbiano; de familie hecht veel belang aan het behoud van het Toscaanse wijnerfgoed en investeert veel in wijngaardbeheer. Ook wordt er veel geëxperimenteerd met druivenrassen en wijnstokken; elke nieuwe oogst wordt gezien als een nieuwe kans voor verbetering van kwaliteit.

Wijnmaker

Renzo Cotarella heeft de modernste technieken tot zijn beschikking in de nieuwe kelders van de Antinori wijntempel; hij experimenteert echter naar hartelust met oude en nieuwe methodes, verschillende houtsoorten en maten van vaten etc. Van elk uniek terroir een topwijn!