Domaine Tupinier-Bautista

Wijnhuis info Domaine Tupinier-Bautista

Grootse wijn uit de Bourgogne

Al sinds 1770 is de familie Tupinier met wijnbouw bezig in deze wereldberoemde Franse wijnstreek. De dubbele naam werd verkregen toen Manu Bautista het domein van zijn schoonvader Jacques Tupinier overnam. De wijnstokken van de verschillende Premier Cru wijngaarden bij Mercurey zijn minimaal 30 jaar oud en worden bewerkt volgens het principe van lutte raisonnée: bestrijdingsmiddelen alleen toepassen als het echt niet anders kan. Diverse Premier Cru wijnen, rood en wit verlaten jaarlijks dit domein, waar alleen genoegen wordt genomen met het allerbeste.

Wijngaarden

De chardonnay en pinot noir druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Alleen de allerbeste druiven mogen door, bij Domaine Tupinier-Bautista zijn ze er van overtuigd dat een lage opbrengst nodig is voor top kwaliteit.

Wijnmaker

Manu Bautista bottelt zijn rode en witte wijnen op het domein en heeft een stijl van wijnmaken die tussen modern en traditioneel in ligt. Heel veel fruit en structuur zonder droge of storende tannines, dat zijn de kenmerken van de top Bourgognes van Domaine Tupinier-Bautista.