Domaine Preignes

Wijnhuis info Domaines Preignes

Wijn met historie

De familie Vic is al 5 generaties actief op dit château in het hart van de wijnregio Languedoc, namelijk Hérault in Zuid-Frankrijk. In de jaren 60 van de vorige eeuw zijn er op het wijngoed resten gevonden van een Romeins huis en amforen, het bewijs dat er al ruim 2000 jaar een wijncultuur is in dit gebied. Het huis heette: Villa Preixanum. Oorspronkelijk werd er in houten vaten wijn gemaakt, inmiddels zijn ook hier de roestvrije stalen tanks geïntroduceerd. Moderne technologie heeft het proces van wijn maken aanzienlijk verbeterd maar de traditie ademt nog in alles door.

Wijngaarden

De bodem van de wijngaarden bestaan uit vulkanisch gesteente en grind, met voldoende mogelijkheid voor filtering. Er worden meer rode dan witte druiven geteeld, dit is al van oudsher zo. Door het stabiele warme klimaat, met ’s nachts voldoende afkoeling vanuit de bergen kunnen de druiven perfecte aroma’s ontwikkelen. Syrah, grenache en merlot zijn eind jaren 60 begin jaren 70 aangeplant en leveren top kwaliteit wjnen.

Wijnmakers

De wijnmakers van dit châteaux zijn Jerome en Aurelie Vic, waarbij mag worden aangetekend dat Aurelie het meest in de wijnkelder te vinden is.