Domaine La Hitaire

Wijnhuis info Domaine La Hitaire

Broers in wijn, leven en werk

De broers Armin en Rémy Grassa namen het familiewijnhuis in de Gascogne, Zuidwest-Frankrijk, in 1999 over van hun vader, de beroemde wijnmaker Yves Grassa. Deze Yves heeft de wijnwereld flink opgeschud in de jaren 80 van de vorige eeuw, door van ugni blanc en colombard druiven niet meer louter en alleen Armagnac te maken maar ook goede witte wijn. Zo goed, dat de prijzen hem om de oren vlogen en de wijn niet aan te slepen was. Het domein bestaat al sinds 1912 en de hele familie werkt nog steeds mee.

Wijngaarden

Armin en Rémy hebben de 110 ha wijngaarden flink opgepoetst en ook internationale druivenrassen als chardonnay en sauvignon blanc aangeplant naast de lokale colombard en manseng druiven. Ze werken zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Wijnmakers

De broers Armin & Rémy Grassa leggen al hun enthousiasme en liefde voor de omgeving in hun wijnen en dat levert hun wijnen jaarlijks fiks wat medailles op.

Artikel {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + 1}} - {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + filteredProducts.length }} van {{ filteredProductCount }}

{{sort.label}}

Loading...

No products found.

Artikel {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + 1}} - {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + filteredProducts.length }} van {{ filteredProductCount }}