Bodegas Arraez

Wijnhuis info Bodegas Arraez

Van lokale productie naar internationale allure

De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat terug naar begin vorige eeuw. Toen al teelden lokale bewoners hier druiven, veelal voor eigen gebruik. Halverwege vorige eeuw kwamen de wijngaarden in handen van de familie Arraez en begon de opmars van een mooie wijntraditie. Er werd begonnen met serieuze marketing, er werden nieuwe wijnmaaktechnieken geïntroduceerd en uiteindelijk gingen Arraez wijnen ook de grens over (export). Gelegen in het heuvelachtige achterland van Valencia is dit een uitermate geschikt gebied voor top kwaliteit wijnen.

Wijngaarden

In het klimaat in het achterland van Valencia gedijt een aantal inheemse druiven zeer goed. Tempranillo, monastrell en garnacha bijvoorbeeld, maar ook traditionele soorten als cabernet sauvignon en syrah doen het hier goed.

Wijnmaker

De derde generatie Arraez is inmiddels aan zet en Toni, tevens directeur, is de wijnmaker. Hij heeft een eigen project opgezet om in andere Spaanse regio's wijnkennis op te doen door te experimenteren met andere druivenrassen in andere klimaten en met andere bodemsoorten.