Availability: In stock

Excl. Tax: 4,92 Incl. BTW: 5,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Prachtige dieprode kleur met een paarse tint. In deze licht hout gelagerde wijn is het fruit van voornamelijk bramen en kersen dominant aanwezig. Een wijn met karakter door de toepassing van syrah met een toefje tinta roriz. Pure verwennerij!

Deze huiswijn van de Gastrovino groep is geproduceerd door de Portugese top producent Quinta do Monte d’ Oiro. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden die zijn gelegen op 70 km ten noorden van Lissabon. Op deze unieke plek zorgt een constante aanvoer van wind vanuit de oceaan voor een mooie en gelijkmatige rijping van de druiven.

Portugal ontwikkeld zich razendsnel als toonaangevend wijnland, maar houdt vooral vast aan de eigen druivenrassen en weet zich daarmee te onderscheiden op de brede wijnmarkt. Unieke wijnen met een eigen karakter uit diverse interessante regionale wijngebieden zoals Vinho Verde, Douro en Lisboa. Voor de liefhebber valt er in Portugese wijn veel nieuws te ontdekken.

Bijkomende informatie

Jaargang 2016
Alcohol 14%
Land Portugal
Regio Lisboa
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Syrah/Shiraz, Tinta Roriz
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs charcuterie, pastagerechten, rood vlees, stoofpot

Harold Hamersma over Vinho da Casa 8,5

Ja, Gastrovino heeft het mooi bekeken. Wist José Bento dos Santos van Quinta do Monte d’Oiro te strikken huiswijn voor ze te bottelen. En dat is niet zomaar iemand. Deze producent uit de omgeving van Lissabon was dermate verslingerd aan het rood uit de Rhône dat hij meende dergelijke wijnen ook zelf te moeten gaan maken. Vergaarde op die manier de bijnaam ‘Rhône Ranger’. Bento dos Santos kreeg daarbij hulp uit onverwachte hoek. Want waar Franse wijnmakers zich jarenlang fel keerden tegen iedere wijn van buiten de landsgrenzen, gunde Michel Chapoutier, de ongekroonde Roi du Rhône, de Portugees klonen van zijn syrah stokken. Aldus hoefde deze Rhône Ranger niet als The Lone Ranger door het leven te gaan. Inmiddels wordt Bento dos Santos zelfs als een heilige gezien in de restaurants van Alain Ducasse in Parijs en Monaco, evenals in The Four Seasons Hotels en Le Cirque in New York. En de president van Portugal wenste evenmin achter te blijven. Hij laat de wijnen schenken tijdens de officiële staatsbanketten. Dus mogen wij Hollanders ons gelukkig prijzen met deze samenwerking met Gastrovino. Fruitige, lichtvoetige syrah en tinta
roriz. Fraaie bosvruchten, de zon getemd, de zuren op hun plek. Voor een prikkie op de eerste rij. Ook uitstekend als uw persoonlijke huiswijn.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Vinho da Casa Tinto.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken