Saint-Véran Conquête

Availability: In stock

Excl. Tax: 18,60 Incl. BTW: 22,50

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De aroma’s van deze wijn zijn zeer krachtig maar ook zeer verfijnd. Frisse elementen van citrus- en witfruit worden even later ingehaald door de volle aroma’s van boter en vanille. Een rijke smaak waar het fruit voorop staat, met een vettige structuur en een lichte toon van boterbabbelaars. Een uitstekende balans met een intens lange afdronk.

Na jaren werkzaam te zijn geweest als keldermeester bij een groot wijndomein in de Maconnais besloot Richard voor zichzelf te beginnen Samen met jeugdvriend François Macarez startte zij het domein Luzy-Macarez in 2015 en inmiddels hebben zij 3,5 ha wijngaarden in eigen beheer. Met bevriende druiventelers in de nabije omgeving zijn langdurige contracten afgesloten om zodoende de kwaliteit te waarborgen. De wijnen hebben een frisse uitstraling dankzij het vakmanschap van beide heren. Met deze wijn Conguête vervullen Richard en François de behoefte naar vollere wijnen met een rijk karakter.

Ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Mâcon, liggen de wijngaarden van Saint-Véran. Deze wijngaarden hebben dezelfde privileges als die van Pouilly Fuissé. De kalkhoudende grond, die zo belangrijk is voor mooie witte Bourgognewijnen, is ook hier aanwezig. Het is dus geen toeval dat de Saint-Véran makkelijk kan wedijveren met de Pouilly Fuissé.


Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13,5%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chardonnay
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs gevogelte, witvlees, truffel risotto, bergkazen

Citrusfruit met de romigheid van boter.

Peter, van La France in Baarn

Harold Hamersma over Les Vins Luzy-Macarez Saint-Véran Conquête 8,5

Fijnzinnige Bourgogne van Richard Luzy en François Macarez. Voeren meer fruit en zuren dan vanille in het vaandel. Veroveren daarmee de harten van moderne Bourgogne-liefh ebbers. Krijg zelf opeens ontzettend zin in pasta met witte truff el. Heel gek, want dat heb ik anders nooit.

Perswijn over Lucy-Macarez Saint-Veran Conquete 2016 15 pnt

in de geur hazelnoten, licht karamel, limoen, peer.
De smaak : fijne zuren, fris, sap, structuur, mild bittertje.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Saint-Véran Conquête.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken