Regis de Valliere Pommard

Aanbieding

Availability: In stock

Aanbieding: Excl. Tax: 48,76 Incl. BTW: 59,00

Van: Excl. Tax: 57,02 Incl. BTW: 69,00

  • Deze actie verloopt .
  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Handgeplukte oogst en eerste gisting in roestvrijstalen tank gedurende 20-25 dagen. Tweede gisting in eikenhouten vaten (30% nieuwe vaten). Rijping gedurende 15-18 maanden in kelder voor rijping, opgeslagen in vaten.

Pommard is zowel rijk als gevoelig. De kleur is diep met mauve highlights. De aroma's doen denken aan bramen, bosbessen of kruisbessen, kersenpit en rijpe pruimen. Vaak ontwikkelen zich wilde en katachtige tonen met de leeftijd. Bij volledige rijpheid neigt het naar leer, chocolade en peper. Het heeft tijd nodig om zich volledig te openen en om zijn mondvullende textuur, zijn stevige maar delicate structuur, zijn met fruit gevulde mond en zijn taaie tannines te tonen.

Pommard ligt tussen Beaune en Volnay waar de Côte de Beaune een lichte bocht maakt richting Autun. De appellatie, een van de eerste AOC die zo werd aangewezen (1936), verbouwt alleen rode wijnen van de Pinot Noir-druif.
Op de benedengrond is de grond oud alluvium. Halverwege de helling zijn de klei-kalkbodems goed gedraineerd dankzij de opname van steenafval. Nog hoger zijn Jurassic (Oxfordian) mergel, bruine kalkbodems en bruine kalksteenbodems. Op sommige plaatsen wordt de grond rood gekleurd door de aanwezigheid van ijzer.
Plantagedichtheid: 10 000 wijnstokken per hectare. Snoeien: Guyot. Opbrengst: 45 hectoliter per hectare.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Pinot Noir
Bewaarpotentie Tot 10 tot 22 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Vederwild, gestoofd of geroosterd. Dik gesneden biefstuk, lamsvlees of gestoofd gevogelte. Het is een natuurlijke partner voor kazen met goed ontwikkelde smaken: Époisses, Langres, Comté.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Regis de Valliere Pommard.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken