Regis de Valliere Cotes de Beaune Village

Aanbieding

Availability: In stock

Aanbieding: Excl. Tax: 20,25 Incl. BTW: 24,50

Van: Excl. Tax: 24,38 Incl. BTW: 29,50

  • Deze actie verloopt .
  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Handgeplukte oogst en eerste gisting in roestvrijstalen tank gedurende 15 dagen. Tweede gisting in eikenhouten vaten (20% nieuwe vaten). Rijping gedurende 18-20 maanden in kelder voor veroudering.
Een diepe robijnrode tot paarse kleur. Delicaat rood fruit, humus, vochtige aarde, kreupelhout en paddenstoel. De tannines, ondersteund door een goede zuurgraad, verhogen de aantrekkelijkheid ervan. Het is krachtig maar ingetogen en altijd smaakvol.

De Côte de Beaune dateert uit het Boven-Jura (135 miljoen jaar voor Christus) en is iets jonger dan de Côte de Nuits. De hellingen zijn zachter en gevarieerder. Deze gecontroleerde appellatie dateert uit 1937 en is van toepassing op rode Pinot Noir-wijnen die in 14 dorpen van de Côte de Beaune worden geteeld. De rode wijnen van deze gemeenten mogen worden verkocht: (1) onder de naam van het betrokken dorp, (2) onder de naam van het dorp gevolgd door de woorden CÔTE DE BEAUNE, (3) onder de benaming CÔTE DE BEAUNE-VILLAGES.
De volgende appellaties van Côte de Beaune zijn uitgesloten van deze regeling: ALOXE-CORTON, BEAUNE, POMMARD en VOLNAY. Het mengen van wijnen uit meer dan één gemeente is toegestaan ​​in deze appellatie.
De terroirs die deze appellatie voortbrengen, zijn dezelfde als die van de 14 afzonderlijke appellaties waaruit ze is samengesteld. Bodems variëren met de hoogte. Op de helling is er een ondiepe bedekking van bruine kalksteengrond. Halverwege de helling is er rode grint. Daaronder is er oolitische ijzersteen en gele kalksteen. Aan de zuidkant wisselen mergel en kalksteen elkaar af met hier en daar kleiachtige of zandgronden. Blootstellingen, pal zuid of zuid-oost.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 13%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Pinot Noir
Bewaarpotentie Tot 3 tot 5 jaar na oogstjaar

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Regis de Valliere Cotes de Beaune Village.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken