Regis de Valliere Chassagne Montrachet

Aanbieding

Availability: In stock

Aanbieding: Excl. Tax: 48,76 Incl. BTW: 59,00

Van: Excl. Tax: 57,02 Incl. BTW: 69,00

  • Deze actie verloopt .
  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Handgeplukte oogst. Traditionele gisting in eikenhouten vaten (20-25% nieuwe vaten). Rijping gedurende 15-16 maanden in kelder voor rijping, opgeslagen in vaten.

Aroma's van mayflower, acacia en kamperfoelie mix met verbena en hazelnoot en in sommige gevallen toast of verse boter. Deze wijn heeft een grote mineraliteit (vuursteen). Leeftijd brengt tonen van honing of rijpe peer met zich mee. Afgerond en vaak weelderig, zijn aanval is onmiddellijk. In de mond gaat vlezigheid gepaard met zachtheid, en beide zijn even hardnekkig.

De door Chassagne-Montrachet gecontroleerde appellatie dateert uit 1937. Het omvat enkele percelen in het naburige dorp Remigny die dezelfde bodemgesteldheid hebben.
Op hoogtes tussen 220 en 325 meter is de opeenvolging van rotsen van boven naar beneden eerst rauracien, dan callovien en tenslotte argovien. De bodem van de verschillende klimaten (percelen met onderscheidende kwaliteiten genoemd) varieert van kiezelstenen kalksteen over mergel tot zandbodems met een Jurassic basis.

Bijkomende informatie

Jaargang 2017
Alcohol 13%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chardonnay
Bewaarpotentie Tot 10 tot 20 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Wit vlees zoals gevogelte of kalfsvlees in saus. Vis, hetzij in goed gekruide couscous of in Aziatische gerechten zoals curries of wokgerechten, is ook zeer geschikt. Zalm.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Regis de Valliere Chassagne Montrachet.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken