Regis de Valliere Bourgogne Pinot Noir

Availability: In stock

Excl. Tax: 16,49 Incl. BTW: 19,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-

Volumekorting

  • Koop 2 voor slechts 16,25 13,43 per fles en bespaar 19%
Beoordeel deze wijn

Voor het oog is de wijn gekleurd - aanvankelijk karmozijnrood, daarna met de jaren overgaand in de richting van donkere robijn. In de neus biedt het aanvankelijk een mand met klein rood en zwart fruit (aardbei, kers, zwarte bes, bosbes) dat later evolueert naar gekookte pruimen, peperige tonen en tonen van dier, kreupelhout, mos en paddenstoel. Het is levendig en gestructureerd in de mond met een goed afgeronde en soepele ruggengraat. Tannines en fruit gaan hand in hand. Deze wijn heeft volume en vruchtvlees.

Bourgogne-rouge komt van de Pinot Noir-druif waarvan de naam teruggaat tot 1375 en waaruit alle grote rode wijnen van Bourgondië voortkomen. Het is delicaat, wordt zeer gewaardeerd en moet tijdens het groeiseizoen zorgvuldig worden verzorgd. De appellatie BOURGOGNE ROUGE dateert uit 1937 en wordt verbouwd in 299 gemeenten in de wijnbouw van Bourgondië.
De Bourgogne Pinot Noir groeit en bloeit in de buurt van meer prestigieuze crus. Deze naaste buren zijn slechts honderden of soms zelfs tientallen meters van elkaar verwijderd. De wijngaarden bevinden zich meestal langs de voet van de wijnbouwhellingen op kalkstenen bodems, gemengd met wat klei en mergel. De bodems zijn steenachtig, rotsachtig, en snel doorlatend.
Fermentatie in roestvrijstalen tanks. Rijping gedurende 14-16 maanden in kelder voor veroudering. De wijnstokken bevinden zich in de buurt van de dorpen Saint-Aubin en Puligny-Montrachet. Plantdichtheid: 10 000 wijnstokken per hectare. Snoeien: Guyot. Opbrengst: 45-50 hectoliter per hectare.

Bijkomende informatie

Jaargang 2019
Alcohol 12,5%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Pinot Noir
Bewaarpotentie Tot 3 tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs Vegetarische salades, vlees- of gevogeltetaartjes, gestoofd rundvlees, harde kazen bijv. Goudse kaas

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Regis de Valliere Bourgogne Pinot Noir.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken