Regina Viarum Mencia Ribeira Sacra

Availability: In stock

Excl. Tax: 10,70 Incl. BTW: 12,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Plezierige impressies van rijp rood- en zwart fruit. Complexe tonen variërend van bessen, kersen en laurierdrop. De aanzet in de smaak is intens en levendig voorzien van een mineralig karakter, mooi rijp fruit en soepele tannines.

Naar wordt aangenomen is de mencia druif meegebracht door pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Mencia is een zeer interessant druivenvariëteit. Hij kan vergeleken worden met de cabernet franc en soms ook met pinot noir. Mencia is op zijn best zonder houtrijping en jong gedronken.
Bodegas Regina Viarum bezit wijngaarden op de glooiende, steile heuvels in het hart van de Ribera Sacra in Galicië ten noordwesten van Spanje. Wijn wordt hier al gemaakt sinds de Romeinse tijd. Het Mediterraanse klimaat kent een groot verschil in dag-nacht temperatuur en regenval concentreert zich voornamelijk in de winterperiode. De bodem is samengesteld uit verweerd leisteen en rotssteen waardoor de wijnen een hoog mineralig karakter bezitten.

Bijkomende informatie

Jaargang 2016
Alcohol 13,5%
Land Spanje
Regio Ribeira Sacra
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Mencia
Bewaarpotentie Tot 4 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs rood vlees, wild

Een onbekende juweel uit Noord-Spanje.

Gerard, van De Hoogheerlijkheid in Oud-Beijerland

Harold Hamersma over Regina Viarum Mencia 8+

Precies de juiste zwoelheid, zachtheid en rijpheid. De eigenzinnige mencíadruif heeft zich laten inpalmen door een wijnmaker die zijn vak verstaat. Rondborstig, vlezig fruit, met een aantrekkelijk zuur- en zoetinspanning. Keurig onder de 14 procent alcohol ook. Dan blijft volgens de betere producenten ‘het ware karakter van de druif intact’.

Perswijn over Bodega Regina Viarum, Mencia ****(*)

Aantrekkelijk rood fruit, kersen, bramen.
Puur en elegant, goede zuren, lichte tannine.

Harold Hamersma over Regina Viarum Mencia 8+

Dit jaar lekker kruidig, en net als voorgaand jaar met precies de juiste zwoelheid, zachtheid en rijpheid. De eigenzinnige mencía druif heeft zich laten inpalmen door een wijnmaker die zijn vak verstaat. Joelend, energiek fruit, met een aantrekkelijke zuur- en zoetinspanning. Keurig onder de 14 procent alcohol. Dan blijft volgens de betere producenten ‘het ware karakter van de druif intact’.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Regina Viarum Mencia Ribeira Sacra.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken