Kip met pruimedant en bacon

Kip met pruimedant en bacon

Ingrediënten

1 theelepel fijngehakte verse tijmblaadjes
2 theelepels fijngehakte verse salieblaadjes
2 theelepels fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes
zout en versgemalen zwarte peper
10 uitgebeende kippendijen, samen ongeveer 1200 g
10 ontpitte, gedroogde pruimen, elk doormidden gesneden
10 dikke plakken gerookte bakbacon
olijfolie voor het besprenkelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Doe de gehakte kruiden in een kom en schep er zout en peper door.

Leg de kippendijen op een werkvlak met de uitgebeende kant boven. Bestrooi ze met driekwart van het kruidenmengsel. Schik 2 stukjes gedroogde pruim op elke helft van de dijen. Klap daarna de kippendijen dicht. Wikkel een plak bakbacon om elke kippendij en maak vast met een cocktailprikker.

Schik de kippendijen naast elkaar in een ruime ovenschaal. Strooi er de rest van het kruidenmengsel over. Giet een sliertje olijfolie over elke opgerolde kippendij.

Zet de ovenschaal onafgedekt 40 tot 45 minuten in de oven. Controleer of de kip gaar is met de punt van een scherp mes. Dien meteen op.


KIM MACLEAN