Thaise kip van de barbecue

Thaise kip van de barbecue

Ingrediënten

1 boerenkip van ongeveer 1,5 kilo

Marinade:
1 stengel citroengras, fijngehakt, ongeveer 4 eetl.
3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 sjalot, gepeld en gesnipperd
1 eetl. fijngehakte verse gember
1 verse rode chilipeper, fijngehakt
2 eetl. fijngehakte verse koriander
4 eetl. Thaise vissaus
het sap van 1 limoen
1,25 dl dikke kokosmelk

Dipsaus:
4 eetl. Thaise vissaus
5 eetl. vers limoensap
1 verse rode chilipeper, fijngehakt
1 eetl. gesnipperde sjalot
1 eetl. gehakte verse koriander

Bereiding

Snijd de kip in 10 stukken en leg die naast elkaar in een zuurbestendige schaal.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep die over de stukken kip. Wentel de stukken kip in de marinade en dek de schaal af. Laat de kip dan minstens 4 uur marineren.

Doe alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom en schep goed om. Dek de kom af en zet hem in de koelkast.

Barbecue de kip ongeveer 25 minuten op een voorverwarmde barbecue. Bedruip de kip af en toe met wat marinade en keer de stukken regelmatig om. De precieze tijd hangt af van wat voor soort barbecue je gebruikt en ook van wat voor soort kip. Controleer of de kip gaar is met de punt van een scherp mes. Het sap dat eruit loopt moet helder zijn.

Schik de stukken kip op een dienschaal en dien op. Geef er de dipsaus apart bij. Lekker met bijvoorbeeld rijst of noedels aangemaakt met sesamolie.

KIM MACLEAN