Coquilles op doperwtenpuree

Coquilles op doperwtenpuree

Ingrediënten

200 g diepvries doperwten
10 blaadjes verse munt, fijngehakt
2 eetl. crème fraîche
½ eetl. vers citroensap, plus wat voor het besprenkelen
1 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
6 mooie verse coquilles, elk circa 50 g

Bereiding

Kook de doperwten in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze over in een zeef en laat ze schrikken onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken. Doe de erwten dan in een kleine foodprocessor.

Voeg de gehakte muntblaadjes, crème fraîche, het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper toe. Draai het mengsel tot een gladde puree. Proef en voeg zo nodig extra citroensap en/of zout en peper toe.

Verdeel de puree over in 6 coquilleschelpen of over andere passende schaaltjes.

Dep de coquilles droog met keukenpapier. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en peper.

Verhit een anti-aanbak koekenpan op een middelhoog vuur. Giet er een sliertje olijfolie in en verhit tot de olie heel heet is. Leg de coquilles in de hete olie. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant tot elke kant mooi goudbruin is. De coquilles moeten net gaar zijn. Giet zo nodig nog iets olijfolie in de pan als die droog dreigt te worden.

Neem de gare coquilles uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier. Laat ze een minuutje afkoelen. Schik de coquilles op de doperwtenpuree in de schelpen. Besprenkel de coquilles met een drupje citroensap en dien op.

KIM MACLEAN