Palmkool ( Cavalo Nero) met pasta en gebakken vis

Palmkool ( Cavalo Nero) met  pasta en  gebakken vis

Ingrediënten

400 gram Palmkool*
250 gram pasta
1 sjalot
2 tenen knoflook
Klein stukje verse peper
Verse Tijm
Verse Rozemarijn
Peper uit de molen
Zout
Nootmuskaat
Pesto
( feta en pijnboompitten)

275/300 Stevige vis bijv. Kabeljauw
Bloem
Zout
Peper uit molen
Olijfolie

Bereiding

Palmkool, snij de nerven er uit en snij de bladeren wat klein. Was deze en maak ze zo droog mogelijk.
Bijv. in een theedoek en sla de kool droog, door deze rond te draaien.

Kook de pasta met wat olijfolie in water en met bouillonblokje.
Giet het af, 2 theelepeltjes pesto er bij en roer dit goed door elkaar. Eventueel wat olijfolie er bij.

Wrijf de vis in met peper en zout naar smaak en rol deze door de bloem.
Knoflook en sjalotje fijn snijden.
Stukje peper in de lengte doorsnijden en haal het zaad er uit.
Snij nu in dunne reepjes.
Verse tijm alleen de blaadjes
Rozemarijn de naalden klein snijden.

Wok en vis- of koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden.

Doe er wat olijfolie in de pannen, naar eigen inzicht.
Laat het heet worden

Vis in de pan

In de wok, de knoflook, sjalot, verse peper, rozemarijn en de tijm.
Nu goed roeren, hoeft maar even.
Nu de gesneden Palmkool er bij en blijven door scheppen.
Even naar de vis kijken of deze op de andere zijde moet garen.
In de wok wat zout en peper en blijven omscheppen!

Als alles goed is, is het behoorlijk geslonken. Doe de pasta er doorheen en blijven omscheppen. Nu even proeven of het op smaak is. Anders wat zout en of peper er bij.

Even kijken of de vis gaar is.

Doe op een niet te diepe schaal de Palmkool, met wat nootmuskaat er over heen

Leg de vis op de palmkool.

Eventueel nog geroosterde pijnboompitten en wat feta er over heen doen.

Eet smakelijk!