Broccolitaart met Fleur de Lin

Broccolitaart met Fleur de Lin

Ingrediënten

voor de bodem:
180 g bloem
90 g boter
2 el koud water
een beetje zout
een beetje gedroogde oregano

voor de topping:
150 g broccoli
2 eieren
1 el room
100gr fleur de lin
een beetje zout
een beetje piment d'Espelette (chilipeper)

Bereiding

Bereiding
Meng in een kom de bloem, het zout en de oregano.
Voeg de in stukjes gesneden boter toe en meng de ingrediënten met de toppen van je vinger tot een korrelige massa. Voeg het water toe en vorm van de massa een samenhangend homogeen geheel. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en dompel ze in een pan met kokend water. Giet het water na 5 minuten af en voeg voor het behoud van de groene kleur meteen koud water toe. Giet het water af als de broccoliroosjes afgekoeld zijn. Verwarm de oven voor (180 C).

Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een cirkel van ca 24 cm. Neem een lage taart- of quichevorm met een diameter van 20 cm. Vet de vorm in met boter en strooi er wat bloem over. Bekleed de bakvorm -inclusief de rand- met het deeg. Prik het deeg met een vork op verschillende plaatsen in.

Meng in een kom de eieren, de room, het zout en de piment d'Espelette. Snijd de kaas in blokjes. Verdeel de broccoliroosjes en de blokjes kaas over de taartbodem. Giet er het eimengsel bij
Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Wijn-spijs tip:
Martin Wassmer Spätburgunder