Penne met kruidige tomaten-worstsaus

Penne met kruidige tomaten-worstsaus

Ingrediënten

Ingrediënten

3 eetl. olijfolie
3 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
500 g verse worstjes, het vel verwijderd en de worst verkruimeld
500 g verse tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in stukken gesneden
circa 2 dl kippen- of vleesbouillon
1 verse rode chilipeper, in de lengte doormidden gesneden
2 takjes verse rozemarijn
3 takjes verse tijm
3 laurierbladen
zout en versgemalen peper
500 g penne
gehakte platte peterselie voor het serveren
pecorino of Parmezaanse kaas voor het serveren

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote, zware koekenpan op matig vuur. Schep er de sjalotjes door en fruit ze 3-4 minuten tot ze bijna gaar zijn. Roer er de knoflook door en fruit alles nog 1 minuut. Schep er de verkruimelde verse worst door en laat onder regelmatig omscheppen 5 tot 7 minuten bakken tot het vlees gaar is.

Voeg de tomaten en de bouillon toe. Schep alles goed om en breng tegen de kook aan. Voeg de chilipeper, rozemarijn, tijm en laurierbladen toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan en laat de saus onder af en toe omscheppen ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en doe er de penne in zodra het water flink kookt. Kook de penne onder regelmatig roeren in ongeveer 10 minuten bijtgaar. Check voor de kooktijd de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep er de saus over. Strooi er wat gehakte peterselie over. Geef er de pecorino of Parmezaanse kaas apart bij, zodat iedereen zichzelf kan bedienen.

Wijn-spijs:
Maciste Appassimento