Varkensrolletjes met provolone en ansjovis

Varkensrolletjes met provolone en ansjovis

Ingrediënten

4 varkensschnitzels (van de bio-slager), ongeveer 450 g totaalgewicht
8 dunne plakjes Provolone kaas, circa 75 g, korst verwijderd
ongeveer 30 g ansjovisfilets, in kleine stukjes gesneden
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
3 dl kippenbouillon
gehakte peterselie voor het garneren

Bereiding

Leg de varkensschnitzels een voor een tussen vellen plasticfolie of bakpapier en plet ze met de platte kant van een vleeshamer tot ze ongeveer 2 mm dik zijn. Snijd elke schnitzel dan overdwars doormidden.

Leg een plakje kaas op elk stuk vlees. Verdeel de stukjes ansjovisfilet over de kaas. Vouw de zijkanten van het vlees iets naar binnen (zo kan de vulling er tijdens het bakken niet uitlopen) en rol het vlees op. Maak vast met een cocktailprikker. Bestrooi de rolletjes met een beetje zout en peper.

Verhit de olijfolie in een zware koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Leg er de rolletjes naast elkaar in en bak ze in ongeveer 3 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag en giet 1 deciliter kippenbouillon over de rolletjes. Laat ze dan langzaam sudderen, waarbij je ze af en toe omdraait, tot bijna al het vocht opgenomen is. Dit duurt zo’n 5 minuten.

Neem de rolletjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Giet de rest van de bouillon in de pan en draai het vuur hoog. Schraap alle aanbaksels los met een houten lepel en laat op hoog vuur inkoken. Proef de saus en breng hem zo nodig op smaak met zout en peper.

Giet de saus over de rolletjes en garneer met peterselie. Dien op met bijvoorbeeld dunne plakjes komkommer en gekookte aardappels.

Bon ap!

Wijn-spijs tip:
Cantamaggio Tenuta Musone