Tapas time! Gamba's al pil pil en spinazie met kikkererwten

Tapas time! Gamba's al pil pil en spinazie met kikkererwten

Ingrediënten

Gamba's al pil pil:

5 eetl. extra vergine olijfolie
3 tenen knoflook, gepeld en in flinterdunne plakjes gesneden
1 theel. chilipepervlokjes
1 theel. mild paprikapoeder
400 g gepelde grote gamba’s
2 eetl. vers citroensap
2 eetl. droge sherry
zout en peper naar smaak
kleine handvol gehakte platte peterselie
stokbrood

Spinazie met kikkererwten:

450 g verse spinazie
4 eetl. extra vergine olijfolie
2 dikke tenen knoflook, gepeld en in flinterdunne plakjes gesneden
1 theel. komijnpoeder
1 theel. chilipepervlokjes
zout en peper naar smaak
klein scheutje rode wijnazijn
350 g gare kikkererwten, uitgelekt

Bereiding

Gamba's al pil pil:

Verhit de olijfolie in een grote, zware koekenpan op matig vuur. Voeg de knoflook, chilipepervlokjes en het paprikapoeder toe. Roerbak ongeveer 1 minuut tot de geuren loskomen. Laat de knoflook niet bruin worden.
Draai het vuur hoger en voeg de gamba’s, het citroensap en de sherry toe. Laat onder regelmatig omscheppen 2 tot 3 minuten bakken tot de gamba’s roze en net gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper. Schep er de gehakte peterselie door en dien op met stokbrood.


Spinazie met kikkererwten:

Was de spinazie goed en slinger hem droog in een slacentrifuge. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een matig vuur. Fruit er kort de knoflook in. Schep er de spinazie door. Schep er dan de komijn, chilipeper en wat zout en peper door. Leg het deksel op de pan. Laat onder regelmatig omscheppen 3 tot 4 minuten bakken tot de spinazie net geslonken is. Sprenkel er een paar druppels rode wijnazijn over. Schep er de kikkererwten door. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Wijn-spijs tip:
Mala Vida