Italiaans wild zwijn

Italiaans wild zwijn

Ingrediënten

ca. 600 g wildzwijnfilet
zout
versgemalen zwarte peper

Saus:
2 el fijne tafelsuiker
2 laurierbladen
75 ml vijgenazijn
snufje gemalen kaneel of nootmuskaat
30 g sultanarozijnen
30 g gehakte
ontpitte pruimedanten
30 g fijngeraspte pure chocolade
45 g boter voor het bakken
4 tot 5 el bouillon voor het afblussen

Bereiding

Dep het vlees droog. Snijd overdwars doormidden zodat het gemakkelijk in de pan past. Bestrooi het vlees aan beide kanten met wat zout en peper. Saus: Doe de suiker, laurier en azijn in een kleine, zware pan en zet die op een laag vuur. Laat al roerend zachtjes verhitten tot de suiker is opgelost. Roer er de kaneel of nootmuskaat, rozijnen, gehakte pruimedanten en geraspte chocolade door. Laat al roerend verhitten tot de chocolade gesmolten is. Zet een vlamverspreider onder de pan en houd de saus warm terwijl je het vlees bakt. Verhit de boter in een ruime, zware koekenpan op middelhoog vuur. Leg zodra de boter schuimt het vlees in de pan. Bak het vlees ongeveer 2 min. aan elke kant tot het mooi bruin is. Draai het vuur lager en laat het vlees nog 6 tot 7 min. zachtjes bakken, waarbij je het een paar keer omdraait, tot het vlees rosé van binnen is. Doe het vlees op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat het ongeveer 5 min. rusten. Blus de hete koekenpan af met de bouillon en roer zodat alle aanbaksels los komen. Roer er dan de azijn-chocoladesaus door. Draai het vuur laag en laat de saus niet meer koken. Snijd de wildzwijnfilet in dikke plakken, schenk de saus over het vlees en dien op.

Serveertip: Heerlijk met polenta en groene kool.

Wijn-spijs tip:
Villalta Valpolicella Ripasso