Mosselen met chorizo

Mosselen met chorizo

Ingrediënten

2 kilo gespoelde mosselen
handvol grof gehakte platte peterselie
scheutje witte wijn
3 eetlepels olijfolie
zwarte peper en zout naar smaak
50 g sjalotjes, gesnipperd
150 g verse chorizo, velletje
verwijderd en verkruimelen
200 g verse tomaten,
ontveld, ontpit en in stukjes
stokbrood

Bereiding

Doe de helft van de mosselen en de helft van de peterselie in een grote pan. Giet er een scheutje Verdejo bij en maal er flink peper over. Leg het deksel op de pan en zet hem op hoog vuur. Schud de pan af en toe stevig en laat ongeveer 5 tot 6 minuten stomen tot alle schelpen open zijn. Schep de mosselen met een schuimspaan over in een grote pan of kom. Zeef het kooknat door een met kaasdoek beklede zeef over de mosselen. Zo komt er geen zand of gruis bij. Stoom de rest van de mosselen op dezelfde manier en zeef er het kooknat door de schoon gespoelde kaasdoek.
Dek de mosselen even af. Maak de pan goed schoon. Verhit er de olijfolie in op een matig vuur. Schep er de sjalotjes en verkruimelde chorizo door. 3 minuten bakken en af en toe omscheppen. Schep er de stukjes tomaat door en laat nog een paar minuten sudderen. Voeg dan de gekookte mosselen en het kooknat toe en schep alles goed om. Dek de pan af en laat de inhoud een paar minuten doorwarmen. Schep in individuele kommen of in een grote dienschaal. Serveer met brood en zorg dat je veel servetten bij de hand hebt!

Wijn-spijs tip:
Tres Pilares Verdejo