Zamfilet met Lurisia Chinotto


KOKEN MET FRISDRANK IS EEN BEETJE VREEMD, MAAR WEL LEKKER. CHINOTTO IS EEN ITALIAANSE DORSTLESSER DIE IN DE VERTE WAT OP COLA LIJKT. HET DRINKT HEERLIJK WEG BIJ HARTIGE HAPJES EN JE KUNT ER KILLER COCKTAILS MEE MAKEN. MAAR WIJ MAKEN ER EEN HEERLIJK - EN MAKKELIJK! - GERECHT MET ZALMFILET EN POMPOEN MEE. BUONISSIMO! INGREDI ËNTEN

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gr pompoen
  • 2 zalmfilets
  • flesje Lurisia Il Nostro Chinotto
  • rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de pompoen in blokjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, knoflook, rozemarijn, peper en zout en bak 30 minuten in de oven.
  • Bak de zalmfilets rondom bruin en knapperig.
  • Verhit ondertussen 100 ml Lurisia La Nostra Chinotto in een pannetje tot deze indikt. 
  • Pureer de pompoen.
  • Serveer de zalmfilets met de pompoenpuree op een bord en besprenkel met de verwarmde Chinotto.


Alle recepten

|Zamfilet