Ingrediënten voor 4 personen:
- 200gr chorizo worst
- 1 ui
- 400gr kippendijen (in blokjes)
- 200gr grote garnalen
- 300gr paella rijst
- 200gr erwtjes (diepvries)
- 2 paprika's
- 1 rode peper
- Snuf gerookte paprikapoeder
- 1 zakje saffraandraadjes
- 0,5 blik tomatenblokjes
- 1 ltr kippenbouillon
- 1 citroen
- verse peterselie
Zo maak je het:
- Snijd de chorizo in stukjes. Bak deze (zonder olie) in een grote paella of wokpan. Als de chorizo iets krokant is geworden haal je de stukjes uit de pan en laat je ze uitlekken. Laat het vet in de pan.
- Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak mee tot deze rondom aangebakken is (hij hoeft nog niet gaar te zijn). Bak de garnalen even mee met de kip. Voeg de paprika’s in blokjes, ui en rode peper toe en roerbak even mee.
- Doe dan de rijst erbij en schep goed door. Voeg de saffraan toe aan de bouillon. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en schep er 2 soeplepels bouillon bij en laat dit al roerend door de rijst opnemen. Herhaal dit tot de rijst ongeveer gaar is, dit duurt circa 18 minuten. Het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.
- Doe halverwege ook de erwtjes (bevroren) en gebakken chorizo erbij en laat deze garen in de paella. Sluit de pan af met een deksel.
- Proef of de paella goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper, zout of iets pittigs toe. Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroen en garneer de paella met schijfjes citroen en peterselie.
- Serveer de paella met wat brood en aioli.
Wijntip: Bodegas Borsao Seleccion Tinto
Alle recepten