Salade Nicoise
Ingrediënten
- 8 tomaten
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 1 komkommer
- 2 gekookte aardappelen
- 100 gr sperzieboontjes
- 24 olijven
- Sla
- Blikje tonijn
- 2 hardgekookte eieren
- 12 reepjes ansjovis
- Zout, peper
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 1 el gehakte basilicum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook deze gaar. Snijd vervolgens in blokjes.
- Kook de boontjes kort en halveer.
- Kook de eieren.
- Snijd de tomaten in vieren en bestrooi deze met wat zout.
- Snijd de paprika in repen.
- Schil de komkommer en snij deze in plakken.
- Pel de ui en snijd deze in ringen.
- Doe de groenten en olijven in een grote kom .
- Haal de tonijn uit elkaar en voeg deze toe.
- Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, peper, zout en basilicum en giet deze over de salade.
- Voor het opdienen nogmaals goed doorroeren.
- Leg alles op een mooie schaal en decoreer dit met de in vieren gesneden eieren, basilicum en ansjovis.
Alle recepten