Salade Nicoise


Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 1 komkommer
  • 2 gekookte aardappelen
  • 100 gr sperzieboontjes
  • 24 olijven
  • Sla
  • Blikje tonijn
  • 2 hardgekookte eieren
  • 12 reepjes ansjovis
  • Zout, peper
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gehakte basilicum

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook deze gaar. Snijd vervolgens in blokjes.
  • Kook de boontjes kort en halveer.
  • Kook de eieren.
  • Snijd de tomaten in vieren en bestrooi deze met wat zout.
  • Snijd de paprika in repen.
  • Schil de komkommer en snij deze in plakken.
  • Pel de ui en snijd deze in ringen.
  • Doe de groenten en olijven in een grote kom .
  • Haal de tonijn uit elkaar en voeg deze toe.
  • Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn, peper, zout en basilicum en giet deze over de salade.
  • Voor het opdienen nogmaals goed doorroeren.
  • Leg alles op een mooie schaal en decoreer dit met de in vieren gesneden eieren, basilicum en ansjovis.


Alle recepten

|Salade