Risotto met venkel en citroen


Ingrediënten voor 2 personen

  • 450 gr venkel
  • 1 kleine witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150gr Risotto al Pomodoro Casale Paradiso
  • 500ml groentebouillon
  • 5gr verse peterselie
  • 50gr Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 1 klontje boter
  • Zwarte peper
  • Optioneel: 100ml witte wijn - La Paradou Vermentino

Zo maak je het:

  • Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn. Snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Zet de groentebouillon alvast op met water.
  • Laat de roomboter smelten in de pan. Bak vervolgens de ui licht glazig. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg hierbij de venkel toe en bak voor ongeveer 5 minuten. Doe hier de risottorijst bij en bak deze 2 minuten mee. Gebruik je witte wijn in de risotto? Giet dan een scheut Le Paradou Vermentino bij de risottorijst. Voeg vervolgens eenderde van de bouillon toe. Laat dit inkoken tot de bouillon is opgenomen. Schep het volgende deel van de bouillon in de pan en herhaal tot alle bouillon is opgenomen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en meng de helft door de risotto. Halveer de citroen en knijp uit boven risotto. De andere helft snijd je in plakjes. Breng de risotto op smaak met zout en peper en vergeet de fijngehakte peterselie niet ter garnering.
  • Serveer de rest van de Parmezaanse kaas los, samen met de plakjes citroen.

Wijntip: Le Paradou Vermentino



Alle recepten

|Risotto