Risotto alla Tuma Dla Paja e Burro Occelli


Ingrediënten:

  • Beppino Occelli Burro Calco Mucca (boter)
  • 200gr. Beppino Occelli Tuma dla Paja kaas 
  • Verse kruiden zoals rozemarijn, bieslook en peterselie
  • 1 sjalot
  • Knoflook
  • 200gr. prei
  • 320gr ristottorijst
  • Witte wijn
  • 1ltr groentebouiilon
  • Olio Roi Extra virgin olijfolie
  • 70gr geroosterde hazelnoten
  • Peper en zout 

Zo maak je het:

  • Halveer de prei, snijd in reepjes en bak in een klontje Occelli boter. Voeg na een paar minuten een scheutje water toe aan de prei en stoof verder op laag vuur. 
  • Snijd knoflook en sjalot fijn en fruit aan in een klontje Occelli boter. 
  • Voeg de risottorijst toe en bak tot die glazig is. Blus af met witte wijn. 
  • Voeg geleidelijk groentebouillon aan de risottorijst toe tot deze is opgenomen en de rijst zacht is. 
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn
  • Hak de hazelnoten grof. 
  • Snijd de Occelli kaas in stukken. 
  • Haal de risotto van het vuur en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de kaas toe en roer goed door tot een romig geheel. 
  • Doe er een klontje Occelli boter bij om het extra smeuiig te maken. 
  • Roer de verse kruiden erdoorheen. 
  • Maak het bord op met de risotto, doe de prei erop, gevolgd door de verse kruiden. 
  • Finish met de hazelnoten. 


Alle recepten

|Risotto