Quiche Méditerranée


Ingrediënten voor 8 punten

  • Springvorm of quichevorm
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 bol mozzarella
  • 1 courgette
  • 1 rode punt paprika
  • 6 cherry tomaten
  • 100 gram parmaham
  • 1 rode ui
  • 5 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en vet alvast de quiche vorm in met boter.
  • Snijd de courgette in plakjes, de rode ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de mozzarella in blokjes, de parmaham in stukjes en halveer de cherrytomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, rode ui en paprika. Voeg wat peper en zout toe. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Bak in dezelfde pan de parmaham knapperig.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Klop de eieren los en voeg de kookroom, Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Leg de plakjes bladerdeeg in de vorm en druk de randjes goed tegen elkaar zodat je een egale bodem krijgt. Bestrooi de bladerdeeg bodem met het paneermeel.
  • Verdeel de groente en parmaham over de bodem en giet hier het eimengsel overheen. Strooi de blokjes mozzarella en cherrytomaatjes over de quiche. Finish met een laag Parmezaanse kaas.
  • Zet de quiche in het midden van de oven en laat in zo’n 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar worden.

Wijntip Château Pesquié Terrasses Rouge


Alle recepten

|Quiche