Pesto-gambaspiezen van de BBQ


Ingrediënten (8 spiezen) 

  • 400 gr gamba's gepeld en schoongemaakt
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de gamba's in een kom en de overige ingrediënten in een hakmolentje. Maal het geheel fijn tot een fijne pesto en schep de pesto bij de gamba's in de kom.
  • Schep het geheel goed om zodat alle gamba's voorzien zijn van een laagje pesto. Dek de kom af en marineer de gamba's minimaal een uur.
  • Laat 6 spiezen tijdens het marineren van de gamba's in koud water weken om te voorkomen dat ze straks op de barbecue verbranden.
  • Steek de barbecue aan.
  • Rijg de gemarineerde gamba's aan de spiezen en grill in 5 minuten gaar tot de gamba's oranje gekleurd zijn en niet glazig meer zijn.

Wijnadvies: Fontana Candida Frascati Superiore DOCG


Alle recepten

|Pesto-gambaspiezen