Patatas a la Riojana


Ingrediënten  voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen (5 of 6 stuks)
  • 250 gr verse chorizo (2 of 3 stuks)
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • Olio ROI olijfolie
  • Zout & peper Water

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en hak in grove stukken.
  • Snipper de ui & knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met wat olie tot ze glazig worden. Voeg hier het laurierblad en een snuf zout aan toe.
  • Snijd de groene paprika in dikke stukken en voeg deze toe. Blijf alles op laag vuur omscheppen.
  • Schil intussen de chorizo's en snijd ze in plakjes. Voeg ze toe aan de pan, zet het vuur iets hoger en bak een minuutje mee.
  • Voeg de paprikapoeder toe. Roer om te voorkomen dat de paprikapoeder aanbrandt.
  • Voeg de aardappel toe aan dit mengsel. Schep goed om, zodat ieder stuk aardappel in contact is geweest met het mengsel.
  • Voeg 3-4 glazen water toe aan de pan en dek deze af. Laat dit voor zo’n 25-30 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Roer af en toe door.
  • Breng op smaak met wat extra zout en peper naar smaak, schenk een glas Finca de la Rica El Buscador en geniet van de Rioja beleving!


Alle recepten

|Patatas