Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg aardappelen (5 of 6 stuks)
- 250 gr verse chorizo (2 of 3 stuks)
- 1 grote ui
- 1 groene paprika
- 3 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 tl milde paprikapoeder
- Olio ROI olijfolie
-
Zout & peper
Water
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en hak in grove stukken.
-
Snipper de ui & knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met wat olie tot ze glazig worden. Voeg hier het laurierblad en een snuf zout aan toe.
-
Snijd de groene paprika in dikke stukken en voeg deze toe. Blijf alles op laag vuur omscheppen.
- Schil intussen de chorizo's en snijd ze in plakjes. Voeg ze toe aan de pan, zet het vuur iets hoger en bak een minuutje mee.
- Voeg de paprikapoeder toe. Roer om te voorkomen dat de paprikapoeder aanbrandt.
- Voeg de aardappel toe aan dit mengsel. Schep goed om, zodat ieder stuk aardappel in contact is geweest met het mengsel.
-
Voeg 3-4 glazen water toe aan de pan en dek deze af. Laat dit voor zo’n 25-30 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Roer af en toe door.
-
Breng op smaak met wat extra zout en peper naar smaak, schenk een glas Finca de la Rica El Buscador en geniet van de Rioja beleving!
Alle recepten