Pasta met zalm en witte asperges


Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gr Afeltra fusilli
  • 500 gr witte asperges
  • 150 gr Jacobus Toet zalm
  • 100 ml Room
  • Boter
  • 1 el Olio Roi Extravergine olijfolie
  • Scheutje Dal Cero Pinot Grigio
  • Peper & zout

Zo maak je het:

  • Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges. Schil de asperges van boven naar beneden en snijd ze in stukjes.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de asperges in zo’n 10 minuten gaar. Schep de asperges uit de pan, spoel af onder koud water en zet apart. 
  • Breng het water in de pan opnieuw aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe (10gr per 1 liter water). Voeg zodra het water kookt de pasta toe en laat dit koken tot de pasta beetgaar is (al dente, ongeveer 12 minuten).
  • In een grote koekenpan verhit je de boter en olijfolie. Hierin bak je kort de gerookte zalm. 
  • Voeg hier de witte asperges en scheut witte wijn aan toe.
  • Voeg vervolgens de room toe en breng het geheel aan de kook. 
  • Giet de fusilli af doe dit vervolgens bij het asperge-zalm mengsel in de warme pan, zet het vuur laag (of uit). Meng goed door elkaar.
  • Verdeel de pasta over de borden en voeg peper & zout naar smaak toe. Enjoy! 

Wijntip: Dal Cero Pinot Grigio


Alle recepten

|Pasta