Pandoro di natale


Ingrediënten voor 4-6 personen

  • Pandoro
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • koffielikeur (optioneel)
  • vers rood fruit
  • sterretjes voor een feestelijke touch

Bereidingswijze

  • Meng de mascarpone met 2 eidooiers en voeg de suiker toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het mascaprone mengsel.
  • Voeg eventueel een scheutje koffielikeur toe
  • Snijd de pandoro horizontaal in 5 plakken.
  • Besmeer elke plak met een lekkere laag van het mascarpone mengsel
  • Leg de plakken op elkaar. Als je de plakken een klein beetje draait, ontstaat het model van een kerstboom
  • Strooi er poedersuiker over met een zeef
  • Garneer met rood fruit, prik de sterretjes erin en serveer.

Wijntip Elio Perrone, Moscato d'Asti


Alle recepten

|Pandoro