Mosselen
Ingrediënten
- 2 kilo Zeeuwse
mosselen
- 1 gesnipperde ui
- 3 tenen knoflook
- 1 bosje platte
peterselie
- 1 bosje basilicum
- 400 gr gezeefde
tomaten
- 1 flinke scheut
witte wijn
- 2 ansjovisfiletjes
op olie
- Olijfolie
- Grof gemalen peper
Bereiding
- Was en controleer
de mosselen goed
- Hak de peterselie
en basilicum grof en snipper de tenen knoflook
- Verhit in een
mosselpan wat olijfolie op niet te hoog vuur en laat de ansjovisfiletjes als
het ware smelten.
- Zet het vuur iets
hoger en fruit de ui en de knoflook 1 minuut mee
- Voeg de gezeefde
tomaten, de peterselie en de basilicum toe. Hou een beetje kruiden achter voor
de garnering.
- Voeg de mosselen
toe met een flinke scheut witte wijn en flink wat grof gemalen peper
- Kook de mosselen
tot ze open staan (circa 10 min)
- Hussel ze even door
en garneer met de rest van de peterselie en basilicum
- Zet de pan op tafel
en smullen maar
Alle recepten