Mosselen


Ingrediënten

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 400 gr gezeefde tomaten
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • 2 ansjovisfiletjes op olie
  • Olijfolie
  • Grof gemalen peper

Bereiding

  • Was en controleer de mosselen goed
  • Hak de peterselie en basilicum grof en snipper de tenen knoflook
  • Verhit in een mosselpan wat olijfolie op niet te hoog vuur en laat de ansjovisfiletjes als het ware smelten.
  • Zet het vuur iets hoger en fruit de ui en de knoflook 1 minuut mee
  • Voeg de gezeefde tomaten, de peterselie en de basilicum toe. Hou een beetje kruiden achter voor de garnering.
  • Voeg de mosselen toe met een flinke scheut witte wijn en flink wat grof gemalen peper
  • Kook de mosselen tot ze open staan (circa 10 min)
  • Hussel ze even door en garneer met de rest van de peterselie en basilicum
  • Zet de pan op tafel en smullen maar

 



Alle recepten

|Mosselen"