Mac'n Cheese


Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr macaroni
  • 2 el olijfolie
  • 45 gr boter
  • 45 gr patentbloem
  • 750 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • Zout en pepper
  • 200 gr cheddar, geraspt
  • 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 500 gr Momentum 48, geraspt
  • 150 gr gorgonzola dolce, verbrokkeld
  • 1 bol mozzarella, in stukken gescheurd
  • ½ bos basilicum, grof gehakt

Zo maak je het:

  • Bereid de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Tip: kook de pasta iets korter, dan blijft hij ‘al dente’. Giet af, doe er olijfolie overheen en masseer de pasta.
  • Laat de boter smelten in een pan. Doe de bloem erdoor en gebruik een garde om het door te roeren. Bak de bloem in 2 minuten gaar (het gaat dan een beetje bubbelen). Voeg scheutje voor scheutje de melk en slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer nu in porties de kaas door de saus (houd wat Parmezaanse kaas en mozzarella achter om te gratineren). Blijf goed roeren, laat het niet verbranden en zorg dat er geen klontjes in zitten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Meng in een kom de pasta met de kaassaus. Doe alles vervolgens in de ovenschaal, gooi er de overige Parmezaanse kaas en mozzarella op en zet 30 minuten in de oven. Het is klaar als de kaas bovenop goed is gesmolten.
  • Gooi de basilicum erop. Eet lekker!

Wijntip: Santa Teresa Fontana Candida Frascati Superiore


Alle recepten

|Mac'n