Lasagne alla Bolognese


Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 el Olio ROI olijfolie
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 300 gr gehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 gr Afeltra Passata
  • 25 gr boter, plus extra voor de schaal
  • Bechamel saus *
  • Lasagne bladeren
  • 65 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout & peper

* Bechamelsaus

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 50 ml melk
  • Mespunt nootmuskaat
  • Zout & peper
  • Smelt de boter in een pannetje op niet te hoog vuur. Roer er de bloem door. Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat minstens 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Zo maak je het:

  • Snijd de wortel en uit fijn en fruit deze in een koekenpan op laag vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak bruin.
  • Giet de witte wijn erbij en laat verdampen.
  • Breng op smaak met zout en voeg de Afeltra Passata toe.
  • Laat de saus 30 minuten pruttelen.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Verhit de oven op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Bouw nu de lasagne op, begin met saus, dan bechamel, de Parmezaanse kaas, een beetje boter en een laag lasagnebladen.
  • Herhaal de stappen tot de ingrediënten op zijn.
  • Eindig met een laag bechamel.
  • En voor de kaasliefhebbers nog een beetje Parmezaanse kaas.
  • Zet het 30-45 minuten in de oven en serveer direct


Alle recepten

|Lasagne