Kleurrijke Ratatouille


Ingrediënten (4 personen):

  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 grote wortel
  • 3 paprika’s, in drie verschillende kleuren
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel oregano
  • 400 ml tomatenblokjes
  • ROI Olio Extra Vierge Olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding:

  • Snijd alle groenten klein. Snipper de ui & knoflook fijn.
  • Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui & knoflook aan en voeg de tijm, rozemarijn en oregano toe.
  • Voeg de overige groenten toe en bak iets aan.
  • Na 5 minuten kunnen de tomatenblokjes er bij. Laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
  • Tip: lekker met vers foccaciabrood!

Wijntip: Farfadet Grinan Les Adhémar - Gastrovino


Alle recepten

|Kleurrijke