Italiaanse kaasfondue


Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 citroen
  • 300 ml slagroom
  • snufje nootmuskaat
  • 150 gr Parmezaanse kaas, plus 3 cm korst van de kaas
  • 1 theel. maïzena, opgelost in 1 eetl. water
  • knapperig brood om te dopen

Bereidingswijze

  • Verwarm knoflook, witte wijn en een beetje citroensap een paar minuten in een steelpan met een dikke bodem of een speciale kaasfondue pan
  • Voeg de room, nootmuskaat, zwarte peper en kaaskorst toe en roer goed door. Laat vijf minuten pruttelen, haal dan de kaaskorst uit de fondue. 
  • Roer dan de geraspte kaas door de fondue. Maak de fondue wat dikker met het maismeel-papje. Proef en breng op smaak. 
  • Serveer met het knapperige brood


Alle recepten

|Italiaanse