Inktvis salade


Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 1 hele Octopus
  • 500 gram Krieltjes met schil
  • Olijfolie
  • 2 citroenen
  • Peterselie
  • Peper & Zout
  • Stokbrood

Bereidingswijze

  • Open de fles Haras de Pirque Albaclara Sauvignon Blanc, schenk een glas in voor tijdens het koken en bewaar de kurk.
  • Zet een pan met water op, voeg de kurk, een citroen en zeezout toe en kook de octopus in circa 1,5u gaar.
  • Maak ondertussen alvast de vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
  • Snijd de octopus in stukjes.
  • Kook de krieltjes in de schil gaar en snijd daarna in tweeën.
  • Voeg de octopus en krieltjes bij elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de vinaigrette erover en bestrooi met verse fijngehakte peterselie.
  • Serveer met stokbrood.

Wijntip Haras de Pirque by Antinori Albaclara Sauvignon Blanc


Alle recepten

|Inktvis