Croquetas de Jamon Serrano
Ingrediënten voor 15-20 stuks
- 2el olijfolie
- 40gr ongezouten roomboter
- 100gr bloem
- 360ml halvolle melk
- 160gr Jamon Serrano
- 2 middelgrote eieren
- 100gr paneermeel
- 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
- Peper & zout
- 1tl paprikapoeder
- 1el peterselie
- 1 ui
- Friteuse met plantaardige olie
Zo maak je het:
- Snipper
de ui. Verhit de boter in een pan, fruit de ui een paar minuten aan zonder dat
deze verkleurt. Snijd de ham in reepjes. Voeg de reepjes ham toe en bak samen 1
min. Zet apart.
- Verhit
in een andere pan de olijfolie. Laat hierin de boter smelten en roer de bloem
erdoor tot het mengsel loslaat van de bodem. Voeg beetje bij beetje de melk
toe, roer continu tot een gebonden saus.
- Haal de saus van het vuur en breng op smaak met de nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout. Roer de ham, ui en peterselie erdoor.
- Schep de vulling op een groot bord. Dek af en laat
minimaal 2 uur in koelkast staan om op te stijven.
- Klop de eieren los in een diep bord en strooi de paneermeel op een ander bord.>
- Verdeel met natte handen de vulling in 15-20 puntjes van ongeveer 20 gram. Haal de
puntjes eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
- Verhit de frituurpan tot 180 °C. Frituur de kroketten per 4-6 stuks goudbruin en
krokant. Schep ze op een stukje keukenrol om uit te lekken en smullen maar!
Alle recepten