Confit de Canard à l'Orange



Ingrediënten (4 personen):

  • 4 Confit de Canard
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • Peterselie
  • 100 gr bleekselderij
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 0,5 l gereduceerde (gevogelte) bouillon
  • 2 sinaasappels

Bereidingswijze

  • Snipper de ui, knoflook en snijd de groenten fijn.
  • Verwijder het overtollige vet van de poten. Breng op smaak met peper en zout en braad rondom bruin in boter.
  • Voeg gesnipperde ui, knoflook en fijngesneden groente toe. Laat circa 10 min. aanfruiten, regelmatig omscheppen.
  • Blus af met wijn en bouillon. Voeg het laurierblad en de tijm toe en laat het geheel 75 minuten in een afgedekte pan stoven.
  • Snijd voor de saus flinters van de sinaasappelschil. Pers de sinaasappels. Breng het sap met de suiker en de flinters sinaasappelschil aan de kook.
  • Haal de eend uit de pan. Zeef het braadvocht, voeg het sinaasappelsapmengsel toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.


Alle recepten

|Confit