Confit de Canard à l'Orange
Ingrediënten (4 personen):
- 4 Confit de Canard
-
50 gr boter
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 wortel
- Peterselie
- 100 gr bleekselderij
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- 2,5 dl droge witte wijn
- 0,5 l gereduceerde (gevogelte) bouillon
- 2 sinaasappels
Bereidingswijze
- Snipper de ui, knoflook en snijd de groenten
fijn.
- Verwijder het overtollige vet van de poten. Breng op smaak met peper en zout en braad rondom bruin in boter.
- Voeg gesnipperde ui, knoflook en fijngesneden groente toe. Laat circa 10 min. aanfruiten, regelmatig omscheppen.
- Blus af met wijn en bouillon. Voeg het laurierblad en de tijm toe en laat het geheel 75 minuten in een afgedekte pan stoven.
- Snijd voor de saus flinters van de sinaasappelschil. Pers de sinaasappels. Breng het sap met de suiker en de flinters sinaasappelschil aan de kook.
- Haal de eend uit de pan. Zeef het braadvocht, voeg het sinaasappelsapmengsel toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
Alle recepten